Yläbanneri logolla

Askeleet

1. Askel
2. Askel
3. Askel
4. Askel
5. Askel
6. Askel
7. Askel
8. Askel
9. Askel
10. Askel
11. Askel
12. Askel

1.Askel

Myönsimme, että emme hallinneet pelaamistamme - ja että elämä oli käynyt kestämättömäksi.

Me Nimettömät Pelurit uskomme, että peliongelmamme on jatkuvasti paheneva tunne-elämän sairaus, jota suurinkaan tahdonvoimamme ei pysäytä eikä hallitse. Me tiedämme tämän kokemuksesta. Uskoimme kenties monestikin, että suuri voitto kyllä ratkaisee kaikki ongelmamme. Mutta useimmat huomasivat - pian voittonsa jälkeen - vaikeuksien vain lisääntyneen.

Me jatkoimme pakonomaista pelaamista. Huomasimme ottaneemme riskin perheen, ystävien, turvallisuuden ja työpaikan menettämisen suhteen. Siitä huolimatta jatkoimme. Pelaamisemme johti jopa laittomuuksiin, rikossyytteeseen, mielen sairastumiseen tai itsemurhayritykseen. Me vain pelasimme, emme kyenneet lopettamaan.

Sorruimme uskomaan, että jos taloudelliset ongelmat vain ratkeavat, pystymme jättämään pelin tai jopa pelaamaan ja elämään normaalien ihmisten tapaan. Monet kerrat vannoimme, että emme pelaa enää, uskoimme tahdonvoimaan. Uskoimme valheeseen. Uskoimme, että meillä on voimaa lopettaa pelaaminen tai hallita sitä. Koska emme kyenneet rehellisesti katsomaan peliongelmaamme, saatoimme jatkaa pelaamista. Kaikista todisteista huolimatta me yhä kielsimme totuuden pelaamisestamme.

Liittyessämme Nimettömiin Pelureihin meidän tulee kehittää itsellemme kyky katsoa rehellisesti pelaamistamme. Tämä on toipumisprosessimme ensimmäinen askel. Ilman rehellisyyttä emme voi myöntää, että olemme voimattomia pelaamisessa. Meidän on rehellisesti hyväksyttävä ja myönnettävä voimattomuutemme, jotta voisimme edetä toipumisessa.

Jos nyt tai vastedes luulemme, että voimme pelata taas, merkitsee se sitä, ettemme vieläkään usko voimattomuuteemme pelaamiseen nähden, emmekä ole myöntäneet tai hyväksyneet tätä voimattomuutta (meillä on se tai sitten ei).

Jäsenten, joiden on vaikea myöntää voimattomuutensa, tulisi kirjoittaa muistiin pelaamisestaan, sen aiheuttamasta tuhosta ja lukemattomista yrityksistä lopettaa pelaaminen. Käytä 20 kysymystä oppaana. Kirjoita laajasti, perinpohjaisesti ja käytä jokaista kysymystä erikseen lähtökohtana. Vain tietoisesti ja myöntämällä tilanteemme toivottomuuden ja avuttomuuden (pakonomaisina pelaajina) voimme kehittää avointa mieltä, jota siirtyminen toiseen askeleeseen edellyttää.

Alkuun

2. Askel

Tulimme vakuuttuneiksi siitä, että vain itseämme suurempi voima voisi palauttaa meille normaalin ajattelu- ja elämäntavan.

Nyt kun olemme ensimmäisessä askeleessa tulleet vakuuttuneiksi voimattomuudestamme pelaamisen suhteen ja elämän hallinnan muuttumisesta mahdottomaksi, meille kerrotaan, että vain itseämme suurempi voima voi palauttaa meille normaalin ajattelu- ja elämäntavan. Tämä tarkoittaa sitä, että emme kykene tekemään sitä omin päin. Tässä kohdin meidän on ryhdyttävä ajattelemaan yhä avoimemmin mielin. Vain siten opimme ymmärtämään toisen askeleen todellisen luonteen. Useimmat, ehkä kaikki jäsenemme, ovat huomanneet itsessään vastarintaa tai haluttomuutta olla tekemisissä suuremman voiman kanssa. Ajatus siitä, että itseämme suurempi voima voisi palauttaa meille normaalin ajattelu- ja elämäntavan, ei ole helppo. Jos kuitenkin todella uskomme voimattomuuteemme pelaamiseen nähden ja siihen, että meillä on sairaus, joka vähitellen tuhoaa elämämme, tarvitsemme epätoivoisesti siihen ratkaisun.

Tässä askeleessa saamme tietää, että ratkaisu on olemassa. Ratkaisumme on elää hengellistä toipumisohjelmaa. Tässä ohjelmassa on keskeistä luonteemme asteittainen muuttuminen, jota ei voisi toteuttaa pelkällä tahdonvoimalla. Tarvitsemme itseämme suuremman voimanlähteen, jotta saisimme aikaan tämän muutoksen. Muutos tapahtuu, kun jatkamme työskentelyä seuraavissa askeleissa. Tätä työtä tehdessämme saamme ymmärrystä ja opettelemme ystävällisyyttä, anteliaisuutta, rehellisyyttä ja nöyryyttä itseämme ja muita kohtaan. Näin päädymme lopulta uskomaan oman ymmärryksemme mukaiseen korkeampaan voimaan.

Aluksi moni meistä joutui pohtimaan, miksi kieltäydyimme uskomasta itseämme suurempaan voimaan. Huomasimme, että yrityksemme tiellä olivat muiden muassa ylpeys, oma ego, pelko, itsekeskeisyys, uhma ja suureellisuus. Sairaudesta toipuminen edellyttää näiden esteiden karsimista. Tässä kummit voivat olla meille avuksi. He jakavat kanssamme kokemuksensa siitä, miten he oppivat uskomaan korkeampaan voimaan. Huomasimme, että kirjoittaminen on hyvä apukeino. Meidän tuli kirjoittaa paperille tai tiedostoon siitä, kuinka esteet kahlitsivat meitä ja johtivat korkeamman voiman kieltämiseen.

Useimmat meistä eivät täysin ymmärtäneet, mikä tämä itseämme suurempi voima on. Tässä vaiheessa oli vain tähdellistä hyväksyä, että se oli olemassa. Moni käytti kummiaan, muita jäseniä tai toveriseuraamme korkeampana voimanaan, mutta lopulta, tehtyämme työtä askel askeleelta, vakuutuimme, että tämä korkeampi voima on oman ymmärryksemme mukainen Jumala. Meillä tulee olla rehellisyyttä nähdä sairautemme, ennakkoluulottomuutta hyväksyä meille kerrottu ratkaisu ja halua käyttää tätä ratkaisua, kun etenemme kahdentoista askeleen mukaisessa toipumisohjelmassa.

Alkuun

3. Askel

Päätimme luovuttaa tahtomme ja elämämme tämän oman ymmärryksemme mukaisen voiman haltuun.

Olimme voimattomia pelaamiseen nähden - elämämme muuttui täysin hallitsemattomaksi, mutta toisessa askeleessa huomasimme, että apua on tarjolla. Kysy itseltäsi, tarvitsetko apua, ja huomaat, että todella tarvitset, muutenhan et olisi tullut Nimettömiin Pelureihin. Jos aiot pysäyttää tämän sairauden, tarvitset kaiken saatavilla olevan avun. Pidä siis mielesi avoimena ja jatka työtä kolmannessa askeleessa.

Mitä pitäisi tehdä? Tee aluksi vain päätös siitä, että haluat suunnata tahtosi ja elämäsi itseäsi korkeamman voiman huomaan. Tätä halukkuutta tarvitaan kolmannessa askeleessa. Tässä vaiheessa saatat protestoida: En usko Jumalaan, ja siksi tämä askel ei voi toimia. Se voi, jos huomaat, että Nimettömät pelurit ei ole uskonnollinen vaan hengellinen toveriseura. Avoimella mielellä alat tajuta, että et ole enää todellakaan yksin; Nimettömät Pelurit liittää meidät toisiimme. Meissä on tosiaan osa toisistamme. Tätä henkistä sidettä ei voi selittää, joten näyttää siltä, että korkeampi voima toimii. Kun uhkapeli loppuu, ovi sulkeutuu kauhuilta, joita olet kokenut. Pistäytyminen menneisyydessä - jäämättä sinne - tuo taas mieleen katumuksen ja itsesäälin,kaksi kuolettavaa salakaria tapapelureille. Samalla kun ovi menneeseen sulkeutuu, ovi uuteen elämään aukeaa. Ei ollut uskoa eikä toivoa, mutta nyt on.

Huomaat Nimettömien Pelureiden ohjelman toimivan. Silloin edistyt toipumisohjelmassa ja viimein kolmannessa askeleessa. Kun kehityt ohjelman mukana ja avulla, tapahtuu asioita, jotka näyttävät yhteensattumilta, mutta ovatko ne? Toivoton tapaus lopettaa pelaamisen, pitkäaikaistyötön saa työtä, ja vielä ihmeellisempää - psyykkisesti sairas paranee. Sattumiako? Teet hyviä asioita, ja hyviä asioita tapahtuu. Ilojen ja surujen kanssa toimeen tulemisesta tulee hitaasti mutta varmasti elämäntapa. Sinun ei pidä pelata tänään ja sinusta tulee parempi kuin koskaan. Edistyminen saattaa olla hidasta, mutta olet kiitollinen oppiessasi, mitä hengellisyys todella on.

Raha on aina orjuuttamassa, kun liitytään ohjelmaan. Sitten raha asettuu oikealle paikalleen. Se ei ole sen enempää eikä vähempää kuin apuneuvo matkalla kohti parempaa elämää; raha itsessään ei ole enää päämäärä. Aineelliset asiat eivät ole enää ainoa tavoite. Kukaan ei voi ostaa terveyttä, omanarvontuntoa, itsekunnioitusta, onnellisuutta eikä muita tyynen ja tyydyttävän elämäntavan kulmakiviä. Nämä palkinnot tulee ansaita. Kun kuljet rinnakkain korkeamman voimasi kanssa, voit joka päivä yhdessä tehdä työtä niin, että tulet paremmaksi kuin koskaan olet ollut. Hyväksy tämä mestarillinen suunnitelma.

Opi ottamaan omaksesi anonymiteetti ja muut vakaan hengellisen elämän terveet osatekijät. Kun pyydät korkeammalta voimaltasi apua selviytyä yhdestä päivästä kerrallaan ilman uhkapeliä, saat etsimäsi avun. Tämä on kolmannen askeleen keskeinen sanoma.

Millä tavoin? Rehellisyys, avoin mieli ja valmius - tämä yhdistelmä toimii sinussa kuten niin monissa muissa jo ennen. Enää et ole yksinäinen. Enää et ole kykenemätön päätöksiin. Elämä on saavuttanut tasapainon, joka siltä puuttui.

Ryhmässä tai omin päin, enää et ole yksin.

Alkuun

4. Askel

Suoritimme moraalisen ja taloudellisen itsetutkiskelun syvällisesti ja pelottomasti.

Luota korkeampaan voimaan ja siivoa sitten talosi. Ensimmäiset kolme askelta ovat luoneet perustan neljännelle. Ne ovat voimattomuuden myöntämistä pelaamisen nähden ja kykenemättömyyttä hallita elämän ongelmia. Hanki nyt - jos mahdollista - kokeneempi jäsen opastajaksi ja kumppaniksi jäljellä oleviin askeliin. Yhdessä voimme saada aikaan paljon sellaista, mihin emme pystyisi yksin.

Neljännessä askeleessa on talon siivouksen vuoro. Aloita tiukka itsetutkiskelu ja muistiinpanot voidaksesi paikallistaa niin syyllisyyden kuin kaiken hyvänkin, jonka voit sisältäsi löytää. Tämä etsintä on terveellistä ja tarpeen, koska piilevä ja kasvava syyllisyys on ollut kauan vihollisesi.

Useimmat tapapelurit peittivät syyllisyytensä nokkelalla julkisivulla, jota he kutsuivat järkeistämiseksi Se puijasi meitä; erittäin pahatkin tekomme näyttivät vähemmän pahoilta tai jopa hyviltä. Rehellisyys ja vain rehellisyys voi rikkoa tämän valheellisen julkisivun. Silloin voit nähdä itsesi juuri sellaisena kuin olet, ehkä ensi kertaa elämässäsi. Kohtaa reilusti taloudelliset ja tunneperäiset harha-askeleesi, jotka on tehty unohtamistarkoituksessa.

Kuinka pystyt neljännessä askeleessa paljastamaan kaiken syyllisyytesi? Suureksi avuksi voi olla neljännen askeleen tutkiskeluoppaan huolellinen lukeminen. Saat sen kansainvälisestä keskustoimistosta tai ryhmästäsi. Elämänkaaresi kertaaminen lähtien ensimmäisestä vedonlyönnistä tai vielä varhaisemmasta vaiheesta aina nykyhetkeen saakka tulee silloin viitoitetuksi.

Tutkiskelun myötä monet pitkään unohduksissa olleet syyllisyyden alueet nousevat mieleesi. Ehkä tulet löytämään jonkun seuraavista halujen tyydyttämisen, ahneuden, valehtelun, epärehellisyyden, epäonnistumisen vastuun ottamisessa, itsetuhon, toisten tuhon, suhteettoman ajanhukan, häikäilemättömyyden, katkeruuden, mustasukkaisuuden ja monet muut. Syyllisyys on henkilökohtaista; siksi se on kaivettava itse esiin.

Ajattelet todennäköisesti läheisiäsi ja heille aiheuttamaasi harmia. Löydät epävarmuuden ylenpalttista kylvöä. Syyllisyys siihen tulee tajuta täysin, jotta ei olisi kiusausta käydä myöhemmin sen kanssa kauppaa pelaamisen jatkamiseksi. Ole itsetutkistelussa ja sen muistiin merkitsemisessä rehellinen ja mieti jokaista tapausta, jonka pystyt muistamaan peliajoiltasi. Tähän lukeutuu niin se minkä teit kuin sekin mikä jäi tekemättä; fyysiset ja sanalliset väärinkäytökset, jotka vaikuttavat koko loppuelämään. On paljon hyväksikäyttöä, joka vie ihmiseltä oikeuden ohjata sitä itse.

Vaikka ei ole kahta samanlaista peluria, kukaan ei ole ainut lajissaan. Jokaisella meistä on omat syyllisyytemme, jotka on kaivettava esiin. Kun olemme sen tehneet, huomaamme välttämättömäksi päästä siitä eroon. Seuraavissa askeleissa kerrotaan, kuinka tämä tehdään. Harjoittamalla näitä askelia voit löytää paremman elämän, joka perustuu vankoille tervehtymisen periaatteille. Korkeamman voiman avulla voit myöntää syyllisyytesi, kun otat neljättä askelta. Korkeampi voima, sellaisena kuin hänet käsitämme, auttaa meitä aina kun muuta emme voi.

Käytyäsi läpi neljännen askeleen ja täytettyäsi oman syyllisyytesi tynnyrin voit päästä siitä eroon viidennessä askeleessa ja huomata, että olet O.K. Sen jälkeen voit jaksaa uutta elämää päivän kerrallaan.

Alkuun

5. Askel

Myönsimme itsellemme ja jollekulle toiselle ihmiselle väärien tekojemme todellisen luonteen.

Viides askel on suotavaa ottaa pian neljännen jälkeen, jolloin edellisen askeleen paljastamat tosiasiat ovat yhä tuoreina mielessä. Neljännessä askeleessa voimme mennä syvälle itseemme, sillä useimmat pakonomaiset pelurit keräävät itseensä kasoittain syyllisyyttä. Viidennessä askeleessa voimme päästä syyllisyydestä ja selviytyä jokapäiväisistä ongelmistamme. Taakseen voi aina katsoa, ja parannuksia tehtäessä on katsottavakin, mutta enää ei tarvitse vaipua syyllisyyden kuorman alle.

Seuraava tehtäväsi on valita joku avuksesi viidenteen askeleeseen. Tämän ihmisen tulisi täyttää kaksi ehtoa; hänellä pitäisi olla kokemusta ja viisautta auttaa näkemään tilanne selkeämmin, ja hänen olisi osattava pitää keskustelu ehdottoman luottamuksellisena. Ehkä kummisi ryhmästä on looginen valinta, ehkä pappi tai hyvä ystävä sinun itsesi on tehtävä se. Lue uudelleen neljäs askel ja käytä muistiinpanojasi työlistana. Rehellisyys, ennakkoluulottomuus ja vilpittömyys saavat kaiken sujumaan paremmin. Itsetuntosi joka ei pidä ajatuksesta esitellä väärinkäytöksiäsi, hyväksyy nopeasti terveen ilmapiirin. Tulet näkemään itsesi paljon selvemmin neljännen askeleen jälkeen, ja tämä oivallus säilyy. Itsetuntemukselle ei aseteta mitään rajoja. Löytämäsi tyyneyden ansiosta voit kuunnella rauhallisesti ja oppia. Tietoisuutesi todella kasvaa. Syyllisyydestä pääsemisen helpotus tulee olemaan suunnaton.

Nöyryys on hyvin vaikeasti tavoitettava luonteenpiirre, se näyttää karkaavan ihmiseltä, joka luulee omaavansa sen. Olkoonkin näin, sinun täytyy hankkia apua tullaksesi tasapainoiseksi ja näin tehdessäsi saavuttaa nöyryys, jota itse et tiennyt sinusta löytyvänkään. Älä ota tätä askelta kevyesti äläkä vähättele sen tärkeyttä. Ne jotka ovat ottaneet tämän askeleen, tuntevat sisimmässään, että tämän askeleen käyminen on oikea tie syyllisyydestä vapautumiseen.

Syyllisyyteen suhtautuminen ehdotetulla tavalla auttaa sinua monin tavoin. Rehellisyys itseäsi kohtaan kasvaa, kun näet selvästi syyllisyytesi. Et enää tunne itseäsi ainoaksi laatuaan. Pikemminkin liityt ihmisten joukkoon tietäen, että et ole enää yksin. Ohjelman opetukset käyvät toteen. Tajuat, ettei ole olemassa kahta samanlaista peluria ja ettei kukaan silti ole harvinaislaatuinen. Ohjelmaan liittyminen antaa tunteen, että sinua ymmärretään. Et ole enää yksin, ja tieto siitä ilahduttaa. Kun ristiriitoja tulee, yksilö pyrkii vetäytymään tästä mainiosta yhteisöstä. Silloin viides askel auttaa selvittämään nämä ristiriidat, ja voit sanoa koko maailmalle

Olen ihminen.

Alkuun

6. Askel

Olimme täysin valmiit pääsemään irti näistä luonteemme heikkouksista.

JOITAKIN LUONTEEMME VIKOJA:

Talon siivoaminen ei ole helppoa etenkään silloin, kun likaa on kertynyt jo pitkältä ajalta. Useimmat pakonomaiset pelurit, jotka ovat liukastelleet läpi elämänsä piiloutuen itseltään, pyrkivät nyt poistamaan naamionsa nähdäkseen itsensä selvemmin.

Neljännessä askeleessa löysimme monia väärinkäytöksiä, minkä jälkeen pyrimme tiedostamaan ne. Viidennessä askeleessa myönsimme ja keskustelimme jonkun toisen kanssa näistä puutteellisuuksistamme. Helpotus oli suunnaton. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan saimme kokea vapautta. Voit tuntea pystyväsi siihen, jos harjoitat ohjelmaa ja jos pyydät ja hyväksyt korkeamman voimasi avun.

Kuudennessa askeleessa nämä luonteesi epäsuotuisat piirteet tulee työstää ja poistaa, jos haluat parhaan mahdollisuuden pysäyttää sairautesi. Tiedämme jo, että luonteen virheet ja kielteiset tunteet todella häiritsevät tyyneyttämme. Pyri tyyneen mieleen ja huomaat, että päämäärän tiellä on vain vähän esteitä. Ennen oli kaikki häiriöksi. Nyt se mitä tiedämme, estää meitä palaamasta vanhaan elämäntapaan.

Luonteesi virheiden tämänhetkinen lista on paras lähtökohta. Kirjoita se paperille tai tiedostoon. Valitse uuden tietoisuutesi pohjalta listasta yksi kohta, josta aloitat. Voit käsitellä vain yhtä kerrallaan. Jos valitset heti aluksi huonoimman piirteesi, työn jonkinasteinen onnistuminen heti alussa auttaa varmasti sinua seuraavissa kohdissa.

Ole valmis etenemään hitaasti ja tasaisesti ja ymmärrä, että jokaisen ihmisen luonteessa on vikansa, mutta juuttuminen omiisi voi johtaa sinut takaisin pelaamiseen. Et saisi alistua näihin tyyneyttä häiritseviin tekijöihin, koska silloin otat kohtuuttoman taakan toipumisellesi.

Aluksi tunnet ehkä viihtyväsi joidenkin luonteesi vikojen seurassa ja pelkäät luopua niistä. Mutta aikaa myöten näet muutoksen tarpeen ja tajuat, että näiden vanhojen vihollisten on väistyttävä.

Alkuun

7. Askel

Nöyrästi pyysimme Jumalaa (sellaisena kuin hänet käsitämme) auttamaan vajavaisuutemme poistamisessa.

Sinua kehotetaan nyt ottamaan selville ja korkeamman voimasi avulla pääsemään irti luonteenvioistasi. Onko tämä todella tarpeellista? Varmasti on! Luonteesi vääristymät olivat pelaamisen merkittävin syy. Niinpä niissä pysyminen voi johtaa takaisin pelaamiseen. Otettakoon yhdeksi esimerkiksi viha. Olettakaamme, että joudut väittelyyn, epäonnistut siinä ja vihastut silmittömästi; vihastuminen muuttuu raivoksi. Silloin sinusta tuntuu, että on tehtävä jotain, jotta tämä rankka vihantunne lievenisi, ja turvaudut tuttuun keinoon pelaamiseen. Entuudestaan tulee mieleesi, että se helpotti vihantunteen tuomaa tuskaa ainakin tilapäisesti.

Pakonomainen pelaaminen on itse opittu, heiveröinen vaste elämälle. Sinun on vapautettava itsesi pelaamisen tuomasta levottomuudesta. Miten tällaisen tilanteen toistumisen voi estää? Ensiksikin sinun on haluttava irtautua tästä luonteenpiirteestä. Jotta huomaisit sen tuhoavuuden, halu irtautua siitä syntyy helpommin kun tajuat, kuinka paljon on kyseessä. Mikäli olet masokisti, muuttumisen halu voi syntyä hitaammin. Kun kuitenkin varmasti haluat elää, yritä ottaa neuvottu askel ja pyydä nöyrästi korkeampaa voimaasi poistamaan kielteinen luonteenpiirteesi.

Nöyrästi apua pyytämään - minäkö -mukava kaveri joka ei koskaan loukkaa muita kuin itseään? Kun olet selviytynyt näin pitkälle, täysin omillasi, kuinka voit pyytää nöyrästi apua? Katsopas taaksesi täysin rehellisesti. Oletko tosiaan ollut voittaja! Sekasortoisten vuosiesi aito tarkastelu varmaankin vakuuttaa sinut siitä, että vihasta on päästävä, vaikka vain vähitellen.

Voit keskittyä ainoastaan yhteen luonteesi vikaan kerrallaan. Tämä on hitaampi prosessi,mutta näin pystyt keskittymään selkeämmin. Sitä paitsi, vain yhden piirteen työstäminen kerrallaan luonnistuu helpommin useimmille meistä. Kun olet valinnut vian, jota käsitellet, pyydä apua korkeammalta voimaltasi. Etsi joka aamu noustuasi korkeamman voimasi tahtoa, kun elämän ongelmat ilmaantuvat. Pyydä apua juuri sen vikasi vähentämiseksi tai poistamiseksi, jota aiot käsitellä ulloisenakin päivänä.

Tee sinä perustyö, korkeampi voimasi saattaa sen päätökseen parhaaksi katsomallaan tavalla. Selviytymään oppiminen tuntuu tässä vaiheessa uudelta elämykseltä. Moni kieltäytyi siitä tai ei kyennyt siihen ennen liittymistään Nimettömiin Pelureihin.

Aluksi tunne on outo, mutta joka kerta kun selviydyt, pärjäät seuraavalla kerralla yhä paremmin. Kun todellisuuden tajusi pettää ja ajaudut järjettömään suuttumukseen, sinun tulisi nyt tajuta, että jotain on vialla. Sinun pitäisi päästä takaisin raiteillesi, jotta voisit jatkaa eteenpäin. Viha saattaa silti yhä olla ongelma. Reaktiosi hallitsemattomuus pelottaa sinua. Kiihkeä suuttumus voi johtaa takaisin pelaamiseen. Sinun täytyy välttää vihan tunnetta; se on vihollinen, ei ystäväsi.

Harjoittele joka päivä itsehillintää kunnes, Jumalan avulla, olet luonut uuden, hyvän ja myönteisen käyttäytymistavan. Vihastumisen pitäisi nyt olla hallinnassasi eikä se voi enää johtaa sinua takaisin riippuvuuteen. Ole hyvilläsi siitä. Osaat sittemmin soveltaa samaa menettelyä johonkin muuhun luonteesi epäsuotuisaan piirteeseen. Huomaat nyt, kuinka korkeampi voimasi kykenee halutessaan poistamaan vikasi.

Alkuun

8. Askel

Teimme luettelon kaikista vahingoittamistamme ihmisistä ja meissä heräsi halu hyvittää heitä kaikkia.

Neljännessä askeleessa listasit väärät tekosi ja myös hyvät, rakentavat saavutukset. Kuudennessa askeleessa teit luettelon luonteesi kielteisistä piirteistä. Kahdeksas askel kehottaa sinua tekemään vielä yhden listan. Tällä kertaa tehtäväsi on tunnistaa kaikki, joille olet aiheuttanut vahinkoa ja tuntea halua hyvittää heidän kokemansa. Laita itsesi listalle ensimmäiseksi, älä epäröi yhtään. Olet vahingoittanut itseäsi hengellisesti, henkisesti, tunteiden tasolla, ruumiillisesti ja taloudellisesti.

Oletko tuottanut vahinkoa perheellesi, työtovereille, työnantajalle, kirkon jäsenille tai jollekulle muulle? Mitä vahingon tuottaminen ylipäänsä on? Vahingoittaminen näyttää olevan toisten hyväksikäyttöä ja sitä, että riistämme heiltä oikeuden elää omaa elämäänsä. Perheenjäsenet rakastivat meitä, mutta me emme osanneet tai olleet halukkaita antamaan vastarakkautta. Sen sijaan me kenties epäonnistuimme riittävässä huolenpidossa. Oliko se varastamista? Ehkä oli, koska pakkomielteemme vallitessa veimme kaiken minkä pystyimme perheeltämme tai keneltä tahansa, jos se oli mahdollista.

Yksi asia on varma. Me varastimme aikaa, eikä sitä voi palauttaa. Raha-asiat pystymme lopulta hoitamaan, mutta hukattu aika on iäksi mennyttä. Korkeamman voimamme avulla ja ohjelman puitteissa, päivä kerrallaan, emme enää koskaan hukkaa aikaa emmekä rahaa, ellemme valitse taas pelaamista. Valinta on meidän; pelatako ja ottaa riski joutumisesta yhä huonompaan jamaan vai olla pelaamatta ja luoda itselleen parempi tapa elää.

Valehtelimmeko me? Kenelle ja kuinka paljon valehtelimme?

Hyvä arvostelukyky tämän listan teossa on elintärkeää. Älä turvaudu olettamuksiin, vaan mieti kutakin tapausta ja ota se listaasi, jos tunnet aiheuttaneesi vahinkoa. Hyvä mittapuu on kysyä itseltäsi, palaisiko jonkun nimen pois jättäminen vaivaamaan sinua. Jos vastaus on kyllä, lisää nimi luetteloon. Sanokaamme sinun esimerkiksi tuhlanneen tuntikausia työajasta, kun odotit ja valmistelit pelejäsi.

Uuden elämäntavan omaksuneena voit osoittaa esimiehellesi, että pystyt työskentelemään niin kuin kuuluu, ja antamaan jopa enemmän kuin mitä sinulta odotetaan. Jos joku on varastanut tavaraa tai rahaa,hänen tulisi palauttaa ne. Vääryydellä hankittu hyöty on vaikea palauttaa vaarantamatta itseään ja perhettään; mutta rahat voi jättää myös nimettömänä kirjekuoressa varkauden sovitukseksi. Siis, nämä vahingonteot pitäisi listata. Hyvittämismenetelmä määritellään seuraavassa askeleessa.

Saadaksemme anteeksi meidän on ensin annettava anteeksi muille ja itsellemme. Älä siis jätä luettelosta ihmistä, jota olet vahingoittanut mutta joka myös on vahingoittanut sinua. Kaiken tarkoituksena on sovittaa vahinko, muulla ei ole merkitystä. Tämä askel aloittaa paluusi normaaliin kanssakäymiseen. Kun teet sen oikein, kaikki pelot haihtuvat, ja olet vapaa puhumaan ja liikkumaan muiden tavoin.

Luettelossa tulisi olla jokaisen, jolle olet aiheuttanut vahinkoa. Kun olet saanut hyvittämisenhalun, voit taas palata yhteiskunnan hyödylliseksi osaksi, useimmiten ensi kertaa moneen vuoteen.

Alkuun

9. Askel

Hyvitimme henkilökohtaisesti ihmisille tekomme, jos se oli mahdollista ja jos
se ei vahingoittanut heitä tai muita.

Hyvittäminen tarkoittaa tässä henkilökohtaista hyvittämistä - silloin kun se on mahdollista. Jos hyvitettävän henkilön tapaaminen ei välimatkan takia käy päinsä, soitto ja lisäksi ehkä viesti voisivat soveltua sen sijaan. Valitessasi lähestymistapaa on tarpeen kysyä: noudatanko ohjelmaa ja hyväksynkö sen hankalatkin vaiheet vai etsinkö helpompaa tietä? Jokaisen on tunnistettava omikseen aiheuttamansa harmit ja niiden edellyttämät hyvitykset.

Mitä hyvittäisit ensin? Muistele neljättä askelta; ehkä olet jo hyvittänyt tai aloittanut sillä tiellä. Joskus päätös syntyy paineesta, joskaan se ei välttämättä ole paras tapa. Koronkiskurit ja verottaja saattavat pelottaa sinua enemmän kuin vedonvälittäjät, jolloin silkasta pelosta aloitat ehkä heistä. Tämän jälkeen lienee vedonvälittäjien vuoro, sitten pankkien. Viimeisiksi taitavat jäädä ystävät ja sukulaiset, koska heitä et pelkää niin paljoa. Todellisuudessa heidän pitäisi luultavasti olla listasi ensimmäisinä, heti sellaisen rikoksen jälkeen, joka saattaisi johtaa oikeudenkäyntiin ja vangitsemiseen.

Saatat löytää ratkaisun näihin kysymyksiin ryhmässä, jossa paineet tehokkaasti helpottuvat. Kaiken hämmennyksesi keskellä yleensä ehdotetaan, että pyytäisit kultakin velkojalta lykkäystä. Lisäaika antaa mahdollisuuden ryhmäpalaveriin, jossa lievitetään paineita ja tehdään suunnankorjaus. Tämä vapauttaa sinut ajan myötä velkojen aiheuttamasta paineesta ja osaat hoitaa asioita uudella tavalla.

Paineita helpottava kokous voi käsitellä aviollisia, juridisia ja taloudellisia asioita. Suhtautuminen kokouksessa on objektiivista ? siellä antavat apuaan ihmiset, jotka itse olivat samassa tilanteessa. Yhteisen neuvonpidon onnistuminen edellyttää täyttä avoimuutta, puolison tai muun läheisen suostumista yhteistyöhön ja jatkuvaa halua noudattaa ohjelmaa kirjaimellisesti loppuun asti. Kun lähestyt ihmisiä, joita olet vahingoittanut, luulet ehkä tietäväsi heidän reagointitapansa. Koeta olla ennakoimatta suhtautumista - se ei ole ennustettavissa. Tässä kohdin tarvitaan vilpittömyyttä. Niin kauan kun olet vilpitön, voit suoraan kertoa tuottamastasi vahingosta ja siitä, kuinka aiot yrittää hyvitystä. Vastassa on velkojen maksua pitkäksi aikaa; joskus, kuitenkin harvoin, ehkä loppuelämäksi.

Muista, että pitkään jatkunut uhkapeli vei asiat tähän pisteeseen, ja takaisinmaksu kestää kenties vielä kauemmin. Riippuvuudesta toipuminen on elinikäinen prosessi. Väärät teot voi korjata harjoittamalla ohjelman askelia jokapäiväisessä elämässä. Nimettömissä Pelureissa saattaa kuulla toisilta: Elä niin kuin opetat. Kun harjoitat askelia, kasvat ihmisenä ja autat perhettäsi. Pidättymällä uhkapelistä, työstämällä ohjelmaa ja hyvittämällä tekojasi palaat vähitellen muiden yhteyteen. Kauan kadoksissa ollut itsekunnioitus alkaa palautua.

Hyvittäminen on paljon muutakin kuin takaisinmaksamista. Et ehkä ole ottanut rahaa sukulaisiltasi. Olet saattanut muuten kohdella heitä erittäin huonosti tai välinpitämättömästi - sama saattaa koskea myös työtovereitasi, opettajiasi, naapureitasi jne.

Alkuun

10. Askel

Jatkoimme itsetutkiskelua ja kun olimme väärässä, myönsimme sen heti

Nyt kun olemme kulkeneet yhdeksän askelta, meidän tulisi muistaa ne, ottaessamme kolmea viimeistä askelta. Tutki päivittäin itseäsi. Itsetutkiskelu on kunkin päivän oma inventaario joka osoittaa selvästi, oletko käyttänyt päiväsi viisaasti vai et. Loppupäätelmä auttaa sinua näkemään henkilökohtaisen kasvun ja huomaamaan, että olet suoriutunut sellaisesta, mihin et ennen pystynyt. Muutos itserakkaudesta itsensä rakastamiseen käy toteen.

Kun tutkit itseäsi, pyri kasvuun, älä täydellisyyteen. Voit esimerkiksi laatia viiden kohdan lista siitä, mitä haluat tänään saavuttaa. Illalla ehkä huomaat, että saavutit niistä kolme. Ole tyytyväinen siihen. Muista ne monet päivät, kuukaudet, jopa vuodet, jolloin mietit, olitko yltänyt yhteenkään hyvään tavoitteeseen. Pyri päivittäiseen edistymiseen, älä etsi täydellisyyttä. Kasvu voi olla hidasta ja vähäistä, mutta ole kiitollinen edistymisestä. Kyky suoriutua on ehkä kallisarvoisin palkinto, jonka ohjelmasta saat. Sinun ei tarvitse enää vältellä ongelmaa jättämällä se huomiotta. Joissakin ongelmissa saatat varsinkin alussa pärjätä huonosti. Entä sitten? Älä karta vastuuta, ja kun suoriudut päivän kerrallaan, tulet taitavammaksi. Elämisestä päivä kerrallaan tulee elinikäinen sopimus.

Jotkut meistä pyrkivät olemaan ylisuorittajia, olemme taipuvaisia ottamaan tehtäviä, joihin emme vielä ole valmiit. Olemme ohjelmassa vielä liian alussa käsitelläksemme jotakin ongelmaa tai olemme liian kunnianhimoisia. Ota rauhallisesti, pienikin edistyminen päivässä ansaitsee suuren palkinnon. Meidän pitäisi ehkä kysyä itseltämme kaksi asiaa joka päivä: - Autoinko ketään tänään? – Edistinkö ympäristöni sopusointua tänään? On suotavaa, ettet mullista koko maailmaasi kahtena ensimmäisenä pelaamattomuuden vuotena. Mielen ja tunteiden tasapainottomuus, joka tuli mukanamme Nimettömiin Pelureihin, tarvitsee aikaa tervehtyä. Parin vuoden kuluttua ajatuksemme ovat selkeämmät, ja menestyminen paljon helpompaa. Pelaamisesta kieltäytyminen yhdessä fyysisen, henkisen ja tunnetasoisen toipumisen kanssa antaa meille kyvyn selviytyä elämässä.

Askeleen toisen osan hyväksyminen on joskus vaikeampaa. Siinä mainittu väärässä olemisen myöntäminen heti tarkoittaa, että olemme hiukan nöyrtyneet ja voimme vapautua vilpistä, häikäilemättömyydestä, väärästä ylpeydestä ja muista kielteisistä luonteenpiirteistä. Jos voit myöntää juuri nyt, että olet väärässä, olet todella oppimassa sisintäsi. Myönnä auliisti, että toinen osapuoli on oikeassa. Siitä iloitseminen sekä vastakkainasettelun ja rakentavan kritiikin arvostaminen ovat jättiaskeleita.

Tämä ja kaksi seuraavaa askelta joka päivä harjoitettuina ylläpitävät päivittäisen kasvun. Toisaalta, askeleet yhdestä yhdeksään eivät koskaan tule valmiiksi, vaan ne on kerrattava sopivin väliajoin yhä uudelleen.

11. Askel

Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla parantamaan tietoista yhteyttämme ymmärryksemme mukaiseen Jumalaan rukoillen ainoastaan tietoa siitä, mitä hän tahtoo meidän tekevän ja voimaa sen toteuttamiseen.

Tuntuu varmasti hyvältä edetä askelissa, joissa ylläpidämme edellisiä askelia. Yhdestoista askel kehottaa meitä parantamaan tietoista yhteyttämme ymmärryksemme mukaiseen Jumalaan.

Toinen ja kolmas askel saivat huomaamaan, että ihmisvoimat eivät ole kylliksi, vaikka useimmat ryhmän tulokkaat aluksi luulivat niiden riittävän. Lopulta ymmärsimme, että tarvitsemme riippuvuuteen kaiken mahdollisen avun.

Lopulta ymmärsimme, että tarvitsemme riippuvuuteen kaiken mahdollisen avun. Meidän on nyt opittava keskustelemaan korkeamman voimamme kanssa. Kuinka voimme tavoittaa kaiken saatavilla olevan avun? Miten osaamme sovittaa yhteen korkeamman voiman avun ja ihmisavun? Molempia tarvitsemme.

Kun pelasimme, oli tämänkaltainen kommunikointi itse asiassa mahdotonta. Silloin moni tunsi arvottomuutta ja häpeää ja katkaisi tämän elintärkeän yhteyden. Etsimme apua, muttemme antaneet mitään itsestämme.Silloin kun yhteys tuntuu katkeavan, emme yritä enää keskustella korkeamman voimamme kanssa.

Kun käsillä on yhdestoista askel, kaksi asiaa näyttää tärkeältä. Ensinnäkin, auttaako tämä askel kontrolloimaan itseämme. Tarvitsemmeko tätä askelta? Muut jäsenet kertovat sinulle, että tarvitset kaiken mahdollisen avun. Tulet tietämään myös, että kaikkia ongelmiasi et voi selvittää pelkästään ihmisten avulla.

Apu on ulottuvillasi, päätä nyt, että käytät sitä. Mitä tahansa se vaatiikin, tee se, ettet palaisi uhkapeliin etkä pakonomaisen pelurin luonteenpiirteisiin.

Toinen tärkeä asia on itsetunto. Ne jotka ovat harjoittaneet ohjelmaa jo jonkin aikaa, tietävät kuinka muuntumiskykyinen itsetunto on. Itsetunto, ego, voi kasvaa hetkessä äärimmäisestä mitättömyydestä sairaalloisiin mittoihin. Kun sairas itsetunto paisuu, mieli sulkeutuu uusilta ajatuksilta, varsinkin niiltä, jotka eivät ole omia. Silloin korkeampi voima tuntuu tarpeettomalta. Selviämme ilmankin. Meidän on aika romuttaa tämä ajattelutapa ja korvata se uudella, joka hyväksyy korkeamman voiman johtamisen.

Kun kasvat Nimettömien Pelurien ohjelmassa, huomaat itsetunnon alkavan tervehtyä. Vanha minuutesi, josta koitui paljon stressiä, hankaluutta, kärsimättömyyttä ja ahdistusta korvautuu rauhaa rakastavalla, tyynellä minällä.

Tietoinen yhteys on hyvä aloittaa päivittäisellä rukouksella. Mitä on rukous? Joillekuille se on henkilökohtaista keskustelua oman korkeamman voiman kanssa. Jokainen meistä voi rukoilla niin kuin parhaaksi katsomme. Kun tiedostat voimattomuutesi, voit etsiä korkeamman voimasi tahtoa sekä lujuutta sen toteuttamiseen.

Etsi korkeamman voimasi tahtoa, koska olet sokea hänen suurelle kokonaissuunnitelmalleen. Kiitä päivittäin häntä armostaan, kun hän osoittaa sinulle tahtoansa. Aluksi rukoileminen on vaikeaa, ja saatat teeskennellä. Ajan myötä kasvat hyväksymään innostuneesti rukouksen ja tulet tuntemaan, mitä se sinulle antaa. Rukous lisää kykyäsi selviytyä uusista ongelmista, joita elämä päivittäin tuo.

Mietiskely on rukousta vielä syvemmän asteisessa hengellisessä kehitysvaiheessa. Jos rukoilet tyyneyttä, pyrit keskittymään rukouksen kokonaisuuteen. Mietiskelyssä keskityt yhteen sanaan tai vain muutamaan. Kun aloitat, voisivat tyyneys, rohkeus ja viisaus olla hyviä sanoja. Tämänkaltainen sanan tutkistelu tekee rukouksesta mielekkäämmän ja saa sinut tajuamaan paremmin paikkasi muiden elämässä. Edellä kuvattu on vain alkua mietiskelyssä, se auttaa sinua kehittämään edelleen tätä merkityksellistä rukouksen muotoa.

Lopputuloksena on luultavasti vielä täydellisempi itsensä tunteminen suhteessa Jumalaan ja ihmisiin. Onnistumisesi on nyt lähtöisin hänestä. Hyväksy epäonnistumiset omiksesi ja koeta oppia niistä. Jumalasi antaa sinulle voiman toteuttaa tahtonsa, jos etsit hänen tahtoaan ja voimaansa.

Alkuun

12. Askel

Pyrittyämme itse harjoittamaan näitä periaatteita kaikissa toimissamme koetimme jakaa tätä sanomaa muille pakonomaisesti pelaaville.

Tämä on askelista suosituin; jopa aivan uudet jäsenet haluavat antaa jotain itsestään. Tosiasiassa et voi antaa sitä mitä sinulla ei vielä ole. Toisin sanoen et voi välittää toipumisohjelmaa muille ennen kuin itse harjoitat kahtatoista askelta elämässäsi, päivän kerrallaan. Silloin sinulla on voimallinen viesti vietäväksi. Kysy itseltäsi, onko tämä hengellinen ohjelma ja onhan se!

Mahdollista on, että hengellinen vararikkosi oli täydellinen. Useimmat meistä hylkäsivät uhkapelivuosinaan hengelliset arvonsa. Näiden arvojen nyt palatessa haluat kiitollisena jakaa ne muiden jäsenten kanssa, koska ne kerran jaettiin sinun kanssasi. Toisten jäsenten kokemusten kuunteleminen ja kuuleminen on kenties ensimmäinen mahdollisuutesi avun antamiseen. Joskus me yritämme opettaa, kun meidän tulisi kuunnella. Kuunteleminen itsessään kertoo toisille, että haluat ymmärtää heitä.

Mietitäänpä. Muistatko, miten alhaalla itsekunnioituksesi oli, kun tulit ensi kertaa Nimettömiin Pelureihin? Sinulla ei ollut uskoa eikä siis myöskään toivoa. Kun kuuntelit ja keskustelit ja lopulta katsoit itseäsi ja muita (jotka näyttivät olevan hyvillä mielin pöydän ympärillä) usko ja toivo palasivat vähitellen.

Muistat, kuinka ensimmäinen jäsen, jonka tapasit, tuli palaveriin aikaisin, järjesteli pöydän, asetteli esiin kirjallisuutta ja laittoi kahvin tulemaan. Oliko hän tekemässä kahdettatoista askelta? Kyllä. Sitä osoitti hänen huolenpitonsa sinusta ja kaikista muista jäsenistä. Huolenpito lienee tärkeintä ja myös välttämätöntä tässä askeleessa. Jos et välitä toisesta, kuinka voit jakaa kokemuksesi toisten kanssa? Sitten tämä huolehtiva jäsen kertoi sinulle, että ohjelma perustuu itsensä auttamiseen. Hän selitti Nimettömien Pelurien paradoksin; Jos annat itsestäsi ja yrität auttaa toista ihmistä, auttaa antaminen sinua aina, tuo yritykseksi sitten tulosta tai ei. Antaessamme saamme myös itsellemme, ja niin toipumisohjelmasta tulee oma-apu.

Pidä mielessäsi kaksi sanaa ? ponnistelu ja yritys. Ensi sijalla tässä askeleessa ovat juuri ponnistelu ja yritys - ei se, kuinka moni omaksui heti viestisi tai noudatti neuvoasi.

Kun lähdit palaverista, sinun oli palattava takaisin vaikeuksien keskelle, jotka olit luonut. Olit jo antanut puhelinnumerosi ja saanut muiden numerot. Olit luultavasti liian arka ja häpeilevä soittaaksesi, mutta varsin pian joku jäsenistä soitti sinulle. Se mitä puhuttiin, ei ollut niin tärkeää kuin se, että joku välitti. Tämä oli omiaan elvyttämään uskosi ja toivosi.

Huolenpidossa tulevat näkyviksi kaikki hengellisen kasvun hienot perusasiat. Kun aloit päästä sumusta, sinulla oli kummi, jolta toivoit saavasi aikaa, kokemusta ja viisautta.

Tämä kirjoittamaton sopimus toisen auttamisesta lienee 12. askeleen korkein aste; se on parasta mahdollista välittämistä.

Seuraavassa on joitakin niistä monista tavoista, joilla kahdettatoista askelta voi harjoittaa.

Noudata ja harjoita Nimettömien Pelurien ohjelmaa. Alkuun